Przedszkole Publiczne Bajeczny Zakątek w Rogowie
Data wytworzenia: | 2020-02-01 12:51:41 |
---|---|
Redaktor: | Bober Michalina |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Poniedziałek 03.02.2020
Śniadanie: bułka(1,) z masłem(7), szynką, zielonym ogórkiem, herbata
Przekąska
Obiad: zupa rosół z ryżem i zieloną pietruszką (1,3), makaron twarogiem i musem z jagód i truskawek, kompot
Podwieczorek: mix owoców
Wtorek 04.02.2020
Śniadanie: bułka(1),masło (7), pasta mięsna , pomidor, rzodkiewka, herbata cytrynowa
Przekąska
Obiad: zupa krem z białych warzyw(1), ziemniaki puree, kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym (1,3) surówka z białej kapust , marchwi, jabłka ,oliwy, kompot
Podwieczorek: kisiel z herbatnikiem
Środa 05.02.2020
Śniadanie: kiełbasa gotowana (6,9,10), chleb (1) z masłem(7),herbata z cytryną
Przekąska
Obiad: zupa rosół z makaronem(3) ,naleśniki, kompot
Podwieczorek: jogurt
Czwartek 06.02.2020
Śniadanie: chałka (1), płatki z mlekiem (7)
Przekąska
Obiad: zupa barszcz ukraiński(1), ziemniaki puree(1), pieczeń w sosie pieczeniowym(1), buraczki, kompot
Podwieczorek: kiełbasa w cieście drożdżowym
Piątek 07.02.2020
Śniadanie: chleb (1), masło(7), pasta z ryby morskiej (4), mix warzyw, herbata
Przekąska
Obiad: zupa z soczewicy, ziemniaki, kotlety z jajka (3)/ marchewka z groszkiem zasmażana (1), kompot
Podwieczorek: budyń z musem owocowym (7)
1 gluten , 2 skorupiaki i produkty pochodne 3 jajka i produkty pochodne 4 ryby i produkty pochodne 5 orzeszki ziemne,arachidowe i produkty pochodne 6 soja i produkty pochodne 7 mleko i produkty pochodne ( z laktozą włącznie) 8 orzechy(pozostałe) i produkty pochodne 9 seler i produkty pochodne 10 gorczyca ( w tym musztarda) 11 sezam i produkty pochodne 12 dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13 łubin i produkty pochodne 14 mięczaki i produkty pochodne. Jadłospis sporządzono na podstawie ROZPORZĄDZENIA MINISTRA ZDROWIA Z DNIA 26 LIPCA 2016 R w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.